Noutati

Stiri si informatii imobiliare

Av. Piperea: Toți împrumutații în franci elvețieni ar trebui să protesteze pe 15 ianuarie

piperea-gh[1]

Avocatul Gheorghe Piperea susține că toate persoanele care au credite în franci elvețieni ar trebui să fie în stradă, duminică, 15 ianuarie, la protest, iar unii dintre ei ar trebui să picheteze Banca Națională a României (BNR).

„Mai sunt 6 zile pana la implinirea a doi ani de la uratul eveniment din 15 ian 2015, cand francul elvetian a „sarit” de la 3,8 la 4,5. BNR a obligat bancile sa tina artificial cursul la 3,8 timp de 3 luni, sub masca supraveghetorului grijuliu care vrea umanizarea pietei creditului, sugerand bancilor sa usureze povara creditului prin negocieri individuale. Lunile acelea au trecut de mult, negocieri nu au fost, oamenii, cu miile, au fost evacuati din case, unii s-au sinucis, autoritatile s-au prefacut ca vor solutii legislative rapide (desi singura lege de real ajutor, legea dip, a trecut de toate examenele galaxiei, judecatorii continua sa o ignore, ca si cand ar fi un afront la adresa lor personala si a familiilor lor), dar chf s-a incapatinat sa ramana pe piata, sa se aprecieze (a ajuns deja la 4,3, un nivel similar cu cel aferent exploziei de acum doi ani), sa ruineze familii si sa ucida visele unor copii”, a scris Piperea pe Facebook.

Amintim că Legea conversiei creditelor în franci elvețieni la cursul istoric ar urma să fie discutată de către judecătorii constituționali în acestă săptămână.

Powered by WPeMatico